1 noiembrie 2005

Zi de salariu astazi, 429 dolari pentru saptamana trecuta. E binisor pentru 25.5 ore lucrate…Sa vedem cat o sa iau saptamana asta cand am doar 16 ore de munca 🙁

Tot azi m-a sunat o agenta de la JKM Consulting si m-a intrebat daca imi mai caut de lucru. Probabil e vreo agenta care “ma tine minte” ca nu-mi amintesc sa fi aplicat saptamana trecuta la vreun job de DBA care sa corespunda slujbei descrise de ea. I-am spus ca muncesc ca si “shop assistant” la Costi’s Famous Fish Café, dar ca imi caut un job in “my field” adica IT.
Mi-a zis ca are o slujba de DBA pentru mine si m-a invitat la un interviu maine la 9.30 la sediul agentiei din Market Street, CBD. Nici nu-mi mai amintesc de cand n-am mai fost la un interviu cu un agent, astea au fost pe la inceputul aplicarilor mele aici. Normal ca o sa ma duc, desi interviurile astea cu agenti nu prea sunt o provocare, partea care ma intereseaza este interviul direct cu clientul lor (angajatorul adica).

Astazi a fost si ziua Marii Curse, cea care incheie “Emirates Melbourne Cup”. La ora 15 cand a avut loc intrecerea, rar mai gaseai oameni pe strada, se spune ca toata Australia se opreste sa urmareasca aceasta ultima cursa hipica de 3200 m. Si nu sta acasa ci prin baruri, restaurante, oriunde se gaseste un televizor si…bautura. Toata lumea pariaza, e o adevarata frenezie a pariurilor…Favorita era “Makybe Diva” care castigase de doua ori la rand pana acum. A castigat si de data asta, cica e un record…
Chiar si la noi in restaurant s-a organizat un fel de tombola, fiecare a pus cate doi dolari si a tras la sorti numele unui cal care participa la cursa. Cel care a nimerit calul castigator a luat tot potul. Mi-e mi-a cazut calul “Strasbourg”…Mda, centrul birocratiei UE, bad luck for me. 🙁

Dupa ce am terminat programul, la ora 16, am plecat in oras la film. Caci daca e marti, e reducere la Hoyts Great Union…Am vazut Doom, un film care se vrea de groaza.
Nu prea ma omor dupa filme facute dupa jocuri, de fapt urasc astfel de ecranizari. Am intrat la el pentru ca mi-a placut foarte mult jocul pe PC (Doom 3), pot sa spun ca e cel mai tare FPS (First Person Shooter) facut vreodata (pana acum). L-am jucat destul de mult, il recomand amatorilor de FPS, dar iti trebuie un computer serios sa joci asa ceva.
Senzatiile traite sunt absolut senzationale, mai ales daca ai o placa de sunet meseriasa (Creative Audigy) si un sistem de sunet 5.1 Hi-Fi (Altec Lansing de preferat). Daca vrei maximul, adica sa simti cum ti se ridica parul din cap si daca ai curaj mai mult decat media, atunci joaca-l cu lumina stinsa pe la 12 noaptea si o sa “faci pe tine” de frica… Da, da, nu glumesc. 🙂
Eh, fiecare cu “pasaricile” lui…Am si eu stolul meu. 😛

Filmul este foarte slab, nu reuseste sa redea atmosfera terifianta din joc. Mostrii nu m-au speriat de loc (poate si pentru ca ii cunosteam), iar personajele sunt slab conturate, inexpresive, incolore si inodore. Doar la capitolul muzica ii dau o bila alba, coloana sonora fiind indentica cu cea din joc, adica heavy-metalul ala meserias.
Deci dezamagire, nu am sa ma mai duc niciodata la un film facut dupa un joc. Daca nici mie care sunt un fan nu mi-a placut, sunt slabe sanse sa placa cuiva.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.