11 august 2005

M-am culcat pe la 2 noaptea dar mi-am amintit care e treaba cu Cystal Reports. A evoluat destul de mult de la versiunea 6.0 la 10, acum totul se face mult mai usor, ca sa faci un raport mai simplut nu-ti ia mai mult de 5 minute.
La interviu bineinteles ca am vorbit de Crystal Reports ca si cum ieri am lucrat cu el…Tipa mi-a cerut pasaportul ca sa faca o copie dupa viza, cica la agentia lor asta e procedura standard la cei cu permanent residence. Fara sa-mi fi cerut, i-am dat sa-si copieze si recomandarile, si i-am spus ca poate sa dea ea telefoane in Romania sa vorbeasca cu sefii mei.
Fiindca a fost o zi cam friguroasa azi, am luat si vesta de la costum, iar pentru ca un interviu era de “bussines system analyst” am purtat si cravata. Jobul asta e destul de bun, e vorba de o firma de medicamente care are nevoie de un bussines analyst cu puternice cunostinte despre bazele de date si de reporting. Agenta mi-a explicat cum e treaba cu contractul. Daca facem contract, eu semnez actele cu agentia de recrutare si sunt platit de agentie iar clientul plateste direct agentiei. Salariu oferit este de 40 dolari pe ora, ceea ce trebuie sa recunosc ca este excelent. A ramas ca ma suna saptamana viitoare sa-mi spuna daca a aranjat intalnirea cu clientul, deci e clar ca e incert un interviu direct.

Al doilea interviu a fost pentru postul de IT Administrator, la asta am trimis varianta “slaba” a CV-ul meu. E vorba de un contract pe 6 luni, trebuie sa am grija de un laborator sau asa ceva, oricum undeva unde se fac cursuri pe PC. Am cerut sa dau un “typing test” caci i-am spus agentei ca nu stiu cate cuvinte tastez pe minut iar o cerinta a postului era viteza de tehnoredactare (typing). In loc de unul, asta mi-a dat sa fac patru teste, Acces, Excel, Word si tehnoredactarea.
Am facut destul de bine, Acces 83%, Word 80%, Excel 74% iar typing test “Average” adica 31.6 word/minute. Sa nu creada cineva ca testele astea sunt usoare, unele intrebari sunt de-a dreptul imposibile. La Excel deja ma plictisisem, puneam prima optiune care imi venea in minte fara sa ma gandesc prea mult. Am stat la astia de la 14.30 la 16.30, vreo jumatate de ora am vorbit in celalalt timp am facut testele astea de….
Dupa ce am terminat, agenta s-a uitat peste rezultate si a zis ca sunt foarte bune, maine sau luni ma suna sa-mi spuna daca a aranjat intalnirea cu clientul. Inainte de a pleca mi-a facut si o poza, cica pentru baza de date.
Trebuie sa spun ca mi-e destul de greu sa minimizez calitatile si cunostintele mele, sa fac din Microsoft Office si din “placerea de a lucra cu oameni, de a-i ajuta si ai invata despre aceasta minunata unealta care este computerul” punctele mele forte.

In rest azi, trei telefoane din care unul mai interesant, e vorba de DBA in zona de vest a Sydney-ului. Agenta a fost destul de impresionata de CV-ul meu si dupa ce am vorbit la telefon mi-a spus ca “in mod sigur” imi aranjeaza o intalnire, maine ma suna sa-mi spuna cand. He, he, de mult nu mai cred in promisiuni din astea…

Ceea ce a fost nasol azi e ca n-am reusit sa ajung la internet sa mai aplic, ca m-a mancat in c** sa cer teste. Maine o sa stau doar pana la pauza la cursuri, apoi o sa ma duc la calculatoare si o sa stau pe internet pana ma dau afara.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.