11 iulie 2005

Am plecat azi pe la 13 la agentia de plasament. Era cam plin pe acolo, toate cele cinci calculatoare fiind ocupate. Am luat si eu loc la o masa si am inceput sa rasfoiesc ziarele. Caci sunt o gramada de ziare la discretie acolo, in special cele care au pagini cu joburi. O tipa care supraveghea pe acolo m-a intrebat la un moment dat daca mi-am trecut numele pe foaie. I-am spus ca nu, asa ca mi-a dat o lista unde mi-am scris si eu numele, numarul de jobseeker si cine raspunde de mine, Tania adica. Era cam enervanta tipa, din 10 in 10 minute repeta sa scriem ceva pe foile pe care ni le-a dat. Mie nu-mi daduse nimic si de aia imi vedeam de citit ziarul, dar n-am scapat, din nou m-a ochit si m-a luat la intrebari. Mi-a explicat ca eu sunt acolo sa caut un job, ca vrea sa-i spun eu la cate joburi am aplicat pana acum si cu ce rezultate. Bai, dar bagacioasa mai esti! Mi-a dat o foaie in care trebuie sa scriu la ce joburi am aplicat in ziua respectiva adica numele slujbei, unde am gasit anuntul, la ce adresa am trimis sau telefonat si rezultatul aplicarii. Cica trebuie sa aplic la minim trei joburi pe zi si ca ei o sa se intereseze prin sondaj de aplicatiile mele.

Pana la urma ne-a lasat in plata Domnului, a plecat si nu s-a mai intors…M-am uitat prin toate ziarele alea, slab cu joburile de IT. Am gasit ceva la care am aplicat, e vorba de “IT Systems Applications Developer” la “Sydney Institute of TAFE”. Asta e un colegiu renumit aici, ma bate gandul sa fac si eu un curs acolo. Dar pana una alta, vreau sa ma angajez la ei, ofera 61.757 AUD pe an adica 5146 pe luna ceea ce e mai mult decat excelent. Salariile pentru un analist programator in Sydney variaza de la 20 AUD/ora pana la 60 AUD/ora adica de la 3200 AUD/luna pana la 9600 AUD/luna. Cele mai cerute limbaje de programare sunt .NET, C#, VB6, ASP, Java (cam in ordinea asta) toate in stransa legatura cu baze de date Oracle, MS SQL Server, Sybase sau altele. Tot in IT sunt multe joburi de systems and/or database and/or network administrator astea plecand de la 40 AUD/ora (6400 AUD/luna) si atingand cifre astronomice, am vazut 150.000 AUD pe an adica 12.500 AUD/luna ! Dar in general, astea de administrare sunt in platite cu 40-65 AUD/ora. Pentru cine e interesat, sa dea o cautare pe www.seekit.com.au si o sa gaseasca mai multe informatii.

Pe la ora 14 s-a eliberat un calculator si eu am pus mana pe el. Am mai trimis niste CV-uri, ai apoi am cautat unde e adresa exacta a firmei la care ma duc maine la interviu (cu www.whereis.com.au) si am citit pe siteul lor cu ce se ocupa si cat de seriosi sunt. Am plecat la la 16.30 de la agentie si in drum spre casa am intrat intr-un magazin de electronice pe care nu-l vazusem inainte. Magazinul asta e “Factory Seconds”adica direct din fabrica, si are produse noi noute, foarte ieftine. De exemplu, un aspirator e intre 69-100 AUD, un prajitor de paine e 19 AUD, etc. E specializat pe obiecte de uz casnic adica aspiratoare, cuptoare electrice, radiatoare, prajitoare paine, aparate de tuns, cofee maker, oala de prajit cartofi, fier de calcat, cantare electronice etc. Dar televizoare n-are…Are in schimb niste ceasuri electronice cu radio, desteptatoare adica, cu preturi intre 15-25 AUD. Mi-am luat si eu un radio din asta cu ceas la 19 AUD. Am radio acum, ascult FM-uri de pe aici, sunt tare bucuros! Ce schimbare majora am facut in apartamentul meu cu radioul asta, vorbesc aussie astia ai mei, spun glume, reclamele sunt misto, muzica e din UK, USA sau de aici, ce mai, e super cu radio. Alta viata, cum zice reclama…

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.