14 iulie 2005

Mi-am inceput ziua la Food Court din Sydney Central Plaza, cu o farfurie plina cu legume asortate, pui pane si orez prajit cu porumb, susan si mazare boabe. Am platit 6 AUD, o nimica toata si din nou n-am putut sa mananc tot ce mi-au pus aia. La mancarea asiatica, nu ti da paine, toate mancarurile sunt sau cu orez (rice) sau cu spaghete (noodles), care si astea la randul lor pot fi de cateva tipuri, depinde de modul de preparare (fiert sau prajit). Deci de 6,7 sau 8 AUD iti poti lua o baza de orez sau spaghete la care se adauga “two choices”-doua alegeri. Poti alege pui in nu stiu cate feluri, miel, vita, peste la fel preparat in diverse moduri, crustacee, legume sub diverse prezentari si continut etc. Ideea e ca ai de unde alege, si nu e doar un fast food ci sunt o duzina, toate avand specificul lor. La mesele acelea poti vedea indieni cu turban, chinezi, japonezi, oameni de afaceri la costum si cravata, doamne elegante in costume bussines , tineri in blugi, tipoantze mai mult sau mai putin dragute, in fine, lume diversa. Azi am vazut si un tip imbracat ca o femeie adica cu pantofi, pantaloni si o bluza de dama, machiat si fardat. Ptiu, ce fel arata! Dar e treaba lui, e o tara libera aici, nimeni nu se holbeaza la tine daca arati altfel.
Toti isi iau farfuria, cauta o masa si mananca uitandu-se la uriasele televizoare suspendate si ascultand muzica. Orice mancare se poate da si pentru acasa, te intreaba asta cand cumperi. Iti da o cutie de plastic, bine inchisa, intr-o punga.

Dupa ce am mancat bine am fost sa platesc chiria la banca. Ieri am intrat intr-o banca St. George caci la aia trebuie sa platesc si tipa de la ghiseu mi-a spus ca nu poate sa transfere de pe cardul meu pe cardul in care trebuie facuta plata, trebuie ori sa platesc prin internet, cec sau cash. Caci pentru plata chiriei am un card dat de agentul de inchiriere si in contul de pe cardul ala trebuie sa platesc. Am cautat un ATM Commonwealth (banca mea) dar cand am vrut sa extrag 950 AUD mi-a zis ca ca prea mult, ca depasesc limita zilnica de extragere cash. Nu stiam treaba asta…Asa ca ieri am scos 500 AUD, azi 450 si m-am dus sa platesc cash la St. George. Am platit 920 AUD deci chiria pe o luna, incepand de azi, pentru care am primit o chitanta. Cand o sa am calculatorul meu o sa platesc prin internet, acum nu e sigur sa fac asta la icafe sau in alta parte. Stiu eu de ce….

Mai am in cont la banca 550 AUD iar in portofel 300 AUD dar chiria pe o luna e platita in avans. Nu-mi fac probleme, cheltuielile s-au stabilizat la in jur de 10 AUD/zi. E minimul ca sa mananci zilnic o masa in oras (mancare chinezeasca de 6 AUD) si de restul 4 AUD sa-ti cumperi ingrediente pentru facut mancare acasa + un litru de suc de portocale zilnic. Aici sucul de portocale e tare bun, e gros si nu contine zahar, indulcitori artificiali sau alte chimicale (conservanti). Cel putin asa scrie pe sticla….
Daca mai trebuie sa socotesc si cheltuielile cu transportul 32 AUD/saptamana, plus alte cheltuieli neprevazute (un ceai, dulciuri-ca sunt pofticios, produse cosmetice, etc) inseamna ca dispun de ceea ce se numeste in termeni economici un “tight budget” adica buget restrans, sarac.

M-am intors la acasa si m-am dus la Job Agency sa-i scriu aluia la care am fost la interviu un email in care i-am multumit pentru interviu si l-am intrebat daca s-a luat vreo decizie. Aveam emailul lui personal caci si el si Systems Managerul mi-au dat cartile lor de vizita. Mi-a raspuns imediat, ca maine la pranz vor analiza toate notele de interviu si vor lua o decizie, si ca ma va anunta dupa aceea. Doamne ajuta!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.