15 iulie 2005

Azi se fac 20 de zile de cand sunt aici si doua saptamani de cand am inceput sa-mi caut de lucru. N-am primit nici o veste de la firma la care am fost la interviuā€¦ šŸ™ Nu-i nimic, merg mai departe, o sa mai fie si alte interviuri. Si poate ca inca n-au luat o decizie, o sa trimit luni un email sa-i intreb.

Am plecat pe la ora 13 la agentia de joburi unde am gasit un calculator liber imediat. M-am pus pe cautat joburi si pe trimis CV-uri. Acum am peste 50 de joburi la care am aplicat. La astea am primit doar 5 respingeri si am fost la un interviu. E cam putin, dar asa e la inceput. Cat eram la agentie, m-a sunat un tip de la o agentie de recrutare si mi-a luat un interviu prin telefon. M-a intrebat chestiile clasice, ce tip de job caut, ce salariu, care sunt punctele mele forte, de cand sunt disponibil, etc. A zis ca ma suna elā€¦ Tot cand eram la agentie m-a sunat o tipa de la Greythorn, o agentie importanta de recrutare de aici (am inteles ca intermediaza cele mai bune joburi in bussines) si dupa cateva scurte intrebari, m-a chemat la sediu la ei sa ma vada. Am fugit repede acasa, mi-am luat costumul de interviuri si am plecat in Wynyard, in CBD (City Bussines District). Am urcat la etajul sapte a unui bloc foarte inalt, si acolo am discutat cu tipa asta vreo 30 de minute. Tot chestii clasice, te pune sa vorbesti despre tine, ce stii sa faci, ce ai facut, ce tehnologii cunosti, salariu dorit, de cand esti disponibil, etc. Si asta mi-a laudat engleza, a zis ca vorbesc foarte bine, sa nu-mi fac probleme. Astia imi tot repeta asta, cred ca o sa ajung sa-i credā€¦Sau poate ca nu, mie imi zgarie inca urechile accentul meu. Tipa a zis ca accentul meu e exotic, aduce putin a accent francez. Ha, ha, ha! Itā€™s funnyā€¦I-am spus ca limba romana, italiana, franceza, engleza au aceleasi radacini latine si i-am oferit o lectie de geografie&istorie explicandu-i ca ne-am pastrat latinitatea fiind inconjurati de slavi si maghiari si ca limba romana s-a format din latina si limba dacilor. Mi-a spus ca e englezoaica, ca toti in Australia au venit de undeva si sa nu-mi fac probleme, ca o sa ma descurc. Deci de aia imi placea cum vorbea, vorbea foarteā€¦englezeste, nu trebuia sa ma concentrez sa o ascult.
In continuare mi-a prezentat profilul cautat de angajator, caci ea reprezinta un angajator care cauta un specialist in SQL Server. Ideea e ca pe langa SQL Server si VB, angajatorul mai voia si cunostinte HTML si Java Script. I-am spus ca am astfel de cunostinte, ca stiu ce e un cod HTML si Java Script, ca am facut cateva site-uri personale folosind HTML si JavaScript dar n-a fost nevoie la joburile precedente sa folosesc aceste limbaje/scripturi. Dar daca e nevoie, nici o problema, ma pun la punct si cu limbajele astea ca nu e mare filozofie. A ramas ca prezinta profilul meu angajatorului si ma contacteaza ea saptamana viitoare.

E bine, saptamana asta am avut doua interviuri, incep sa fiu chemat. Si astea sunt joburi super, administrare sau programareā€¦Sunt o gramada de slujbe in Sydney in domeniul IT, eu am aplicat doar la 50 pana acum dar daca cunosteam bine limba mai puteam sa aplic la inca 50. Caci unde scrie ā€œexcelent communication skillsā€ adica excelente abilitati de comunicare, sau se cer si ā€œfinancial knowledgeā€-cunostinte de finante, nu ma bag, caci e vorba sa si interpretezi datele pe care le dai si chiar nu cred ca as putea cu engleza mea saracaā€¦Dar in viitor, am oportunitati foarte bune, Sydney fiind un centru comercial si financiar important al Asiei, deci sunt multe companii, iar calitatile mele vor fi apreciate si platite foarte bine.
Raman optimist in continuare, chiar si tipa asta de la Greythorn a remarcat ca am o atitudine pozitiva, si cred ca saptamana viitoare o sa am mai multe interviuri si poate o sa gasesc si un job bun.

Dupa ce am iesit de la interviu am fost la Sydney City Centre sa manancā€¦Am vazut aici in Sydney, in locurile frecventate de multa lume, artisti ambulanti. Adica oameni care au un microfon, o boxa sau doua, si o statie. Pun Cd-ul cu muzica si canta live la microfon. Unii sunt chiar talentati, nu poti sa nu te opresti si sa nu-i asculti. Oamenii se stang in jurul lor si dupa fiecare melodie aplauda si pun maruntis in cutia din fata microfonului. Am stat si eu sa ascult azi o formatie de tineri. Astia nu aveau banda, cantau totul live (toba, chitari si orga) iar sunetele de la instrumeste erau amplificate si redate de doua boxe. Cantau foarte frumos, hituri pop/rock, iar oamenii stateau in fata lor la cativa metri distanta si fredonau versurile. Era seara, era cald inca, era multa lume pe Pitt Street in fata la Sydney City Centre, si era o atmosfera destinsa de sfarsit de saptamana, de inceput de weekend…M-a cuprins o stare de bine, o bucurie ca sunt in aceasta tara, in acest oras. Ma simt de-al lor, simt ca apartin de cevaā€¦Stiam ca n-am job, stiam ca sunt doar un emigrant sarac, dar nu-mi pasa, pur si simplu ma simteam bine intre aussie mei.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.