17 august 2005

Asa cum am prevazut, am facut o ora pana in Liverpool, mai precis 55 de minute si m-a costat 4 dolari dus-intors. Am ajuns la agentie si acolo am vizionat un DVD cu instructiuni de protectia muncii. Chestii cu ochelari de protectie, manusi, saboti cu armatura de otel, manevrarea echipamentelor si utilajelor intr-o fabrica si alte reguli de protectie a muncii. Dupa aceea am completat un chestionar cu intrebari din documentarul ala si am semnat pentru instructaj. Mai erau vreo 5-6 persoane, oameni de conditie modesta, din clasa muncitoare, i-am mai ajutat si eu la raspunsuri ca saracii nu prea stiau, erau din aia de tipul “noi vrem sa muncim nu sa gandim!”.
Filmul ala mi-a adus aminte de comunism, asa erau si filmele de propaganda cu sudori si lacatusi imbracati in salopete impecabile, cu manusi si casti nou-noute si cu chestii de bun simt pe care doar daca esti idiot nu le respecti. Si intrebarile din chestionar erau “de nivel inalt”, de exemplu o tigara taiata cu o linie intr-un cerc inseamna ca:
a) In zona aia sunt disponibile tigari
b) Fumatul este interzis in acea zona
c) Se poate fuma numai in locul acela
d) Nu se poate fuma mai mult de o tigara.
Intrebari idioate…
Am mai completat apoi hartii cu experienta in munca, daca am probleme de sanatate, care e TFN-ul meu, contul bancar si alte nimicuri. Dupa aceea am mai dat inca un test de gradinita gen cate inimioare sunt in figura respectiva sau cat fac 7+8*2. Incepusem sa ma enervez, se facuse ora 11 si eu completam la greu formulare…Dupa toate asta am avut un interviu de 3 minute cu o tipa de acolo, i-am spus ca-mi caut ceva part-time pentru ca dimineata sunt stundent la AMES. Dar nu e nici o problema daca gaseste ceva de dimineata, i-am zis ca pot sa-mi pun cursurile dupa amiaza daca e nevoie…Stiu ca nu e posibil dar ce sa fac, renunt la scoala daca gasesc de lucru fie si part-time.
Am plecat pe la 11.15 de acolo, trebuie sa-i sun saptamanal daca nu ma suna ei, si sa-i tin la curent cu situatia mea-adica daca gasesc de lucru. In rest ma anunta ei daca e ceva, am pus notificare de o zi, in caz ca imi ofera un job sunt disponibil in 24 de ore.

Dupa ce am ajuns acasa in Redfern pe la 12.30, am mancat (ca de obicei la pranz un copanel sau doua aripioare de la chinezii de jos si cartofi fierti sau prajiti), si am plecat la agentia de joburi. Acolo am aplicat la cateva slujbe dar slab si azi, nu prea mai gasesc asa multe ca in saptamanile precedente. Am primit si un fail telefonic, tipa care spunea ca o sa-mi aranjeze o intalnire cu clientul pentru DBA Sql Server, mi-a spus ca din pacate nu sunt pe short list-ul angajatorului…Am intrebat-o “dar care a fost problema, nu cumva faptul ca nu am experienta australiana?” Cica nu, aici nu se fac asemenea discriminari (ha, ha, ha), ca a fost din cauza ca sunt alti candidati “cu mai multa experienta si care se potrivesc mai bine cu jobul respectiv”. Totul e frumos, cica am o experienta si niste cunostinte extraordinare, numai ca de data asta am fost “unsuccesfull”, insa bineinteles ca ma tine in baza de date pentru alte oportunitati. Aha…

M-a sunat si agenta cu jobul “Crystal Reports” mi-a spus ca mai mult ca sigur aranjeaza o intalnire cu clientul numai ca acum persoana care se ocupa de asta la firma respectiva nu este in oras, vine tocmai luni. M-a intrebat daca sunt disponibil martea viitoare, normal ca sunt, deci o sa ma mai sune ea luni sa-mi dea detaliile.

Ceva frumos am gasit azi, un “junior position” pentru VB+SQL Server, asta e aur pentru mine ca pe astea doua le stiu cel mai bine. Am trimis CV-ul insa n-am avut rabdare sa astept mai mult de o ora si am telefonat la agentia respectiva. Am sunat cica sa cer detalii despre pozitia disponibila adica daca e contract sau permanent si cu cat se plateste, ca nu scria in anunt. Normal ca telefonul meu s-a transformat in interviu, dupa ce s-a uitat si pe CV agenta a spus ca sunt persoana potrivita si ca vrea sa ne intalnim maine. Deci maine la 10 am un interviu…Mi-a spus totul despre job, clientul e o “beton”, Credit Suisse First Boston, una din cele mai mare institutii financiare din lume si e vorba de un contract de 3 luni cu posibilitatea de prelungire sau de transformare in permanent position. Ca junior developer nu trebuie sa scriu query-uri complicate sau sa fac munci complexe de administrare ci doar sa mentin si sa dezvolt programele existente si sa ma ocup de alte sarcini asa cum sunt instruit de Senior DBA. Plata cica nu e asa buna, e “doar” 35 AUD pe ora, asta pentru mine inseamna “jackpot”.

Dupa internet am fost la cumparaturi la Woolworts mi-am luat cartofi, morcovi, noodles, ton, nutella si o cutie de Tim-Tam ca le-au redus, acum sunt 1.99 dolari.
Seara am primit un telefon de la un roman cu care am facut cunostinta la biserica, m-a invitat sambata la un lunch cu familia lui. Bineinteles ca am acceptat, e un om tare bun la suflet care ca si ceilati romani pe care i-am cunoscut aici incearca sa ma ajute. El e tipul care nu stia o boaba engleza si isi nota intr-un un caiet fraze in engleza ca sa vorbeasca la telefon…

Maine dupa interviu ma duc la scoala, apoi la internet sa adaug pagini in jurnal si sa mai aplic la joburi iar dupa amiaza ma intalnesc la o bere in city cu o familie de romani cu care am o prietena comuna in Romania.

Imi spunea nea Ion (la care ma duc sambata) sa nu-mi pierd speranta si sa nu fiu dezamagit ca nu gasesc de lucru, sa fiu optimist. Daca ar stii el ca asta e cea mai mare calitate a mea…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.