20 iulie 2005

La scoala am invatat despre “fractured english” adica folosirea in mod impropriu a limbii engleze. De exemplu un anunt dintr-o spalatorie a unui hotel din Roma zice “Ladies, leave your clothes here and spend the afternoon having a good time” care asa cum e scris se intelege “doamnelor lasati-va hainele aici si petreceti dupa amiaza distrandu-va (acolo, in acel loc)”, sau “You are invited to take advantage of the chambermaid” adica “sunteti invitati sa profitati de camerista” 🙂
Imi amintesc de o chestie din asta din cladirea politiei din Tulcea, orasul meu natal. Este acolo un birou care se numeste “office for aliens”. Bineinteles ca oraselul nostru e un punct important de tranzit interplanetar si de aceea este foarte necesar acest birou pentru extraterestrii…

Apoi ne-a dat tema o sa scriem compunere despre ce vrem sa facem si ce prioritati avem (goals&priorities) pentru urmatoarele 10 saptamani iar apoi pe termen mai lung.
Profa ne-a spus ca atunci cand vom avea primul primul vis in engleza inseamna ca atunci subconstientul nostru incepe sa cedeze loc noului limbaj, si ca vom incepe in curand sa gandim in engleza. Adevarul este ca am creierul bombardat de engleza, traiesc intr-un mediu plin de engleza, unde intorc capul numai anunturi, informatii, indicatii in engleza. Cand gandesc am inceput sa inlocuiesc multe cuvinte din romana cu cele din engleza, dar doar sporadic si pentru cuvinte cu mai multa relevanta in engleza decat in romana. Creierul meu e ca un burete care absoarbe incet incet mediul asta british si nu ma refer doar la engleza ci la multe din aspectele comportamentale incepand de la modul de a rationa pana la felul in care privesc lucrurile.

Am primit azi concession card valabil pana pe 23 septembrie 2005 si care imi da dreptul la reducerea cu 50% pe transportul public. E bun cardul asta, o sa-mi iau maine o cartela rosie pe o saptamana cu 16 AUD in loc de 32 AUD. Insa nu avem voie sa folosim acest concession daca avem un job, fie si part time, in caz contrar fiind pasibili de amenzi usturatoare. Don’t worry, doar sa gasesc eu job si renunt chiar si la scoala asta la care imi place foarte mult.

Am fost de la ora 14 pana la 17 la agentia de joburi unde am aplicat la o gramada de joburi caci azi a fost o “recolta” bogata, adica au aparut multe oferte de munca pentru specializarea mea. Mi-am facut o statistica (deh, defect profesional) pentru 20 de zile de cand am inceput sa caut de munca in profesia mea:

Joburi aplicate: 75
Confirmari de primire: 25 (adica au primit aplicatia mea si o vor analiza)
Fail-uri primite: 10 (mi-au analizat CV-ul si au considerat ca nu e destul de bun)
Interviuri directe: 2+2=4 (cu agenti sau cu angajatorul)
Interviuri indirecte: 3+2=5 (la telefon)

Am pus 2+2=4 la interviuri directe pentru ca azi am primit inca doua invitatii la interviu direct cu angajatorul, unul e maine si altul vineri. Amandoua sunt pe super joburi de DBA (database administrator), si daca pun mana pe un d’asta l-am prins pe Dumnezeu de picior.
In plus azi am avut si doua interviuri telefonice cu doi agenti, care m-au intrebat “usual things” si care au promis ca vorbesc cu clientii lor pentru un interviu direct. Nu stiu de ce dar nu prea am incredere in agentii astia. Adica mi se pare ca nu “se zbat” suficient pentru a-mi gasi o slujba. Adevarul e ca in afara de tipa de Greythorn, habar n-am ce agenti ma reprezinta la alte agentii. Astia vorbesc cu o viteza la telefon, incat rareori imi dau seama ce agentie reprezinta, nu mai spun de numele lor. Stiu cum e, cand lucram in Romania nici eu nu-mi spuneam la telefon numele si compania in acelasi fel in care vorbeam dupa aceea cu diverse alte persoane din alte firme. Adica pe astea le spui repede, oarecum plictisit, apoi te concentrezi pe subiectul convorbirii si reduci viteza.

Oricum azi a fost o zi fructuoasa, m-am facut cu doua interviuri din care unul la Toyota Financial Services, la care am aplicat acum 5 zile. Imi plac masinile TOYOTA! 🙂

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.