21 octombrie 2005

Ultimele zile in Sydney au fost tare urate, cerul innorat si cu ploi sporadice. Si azi dimineata cand am plecat la interviu ploua foarte tare. Mi-am luat o umbrela cu 7.50 AUD de la magazinul irakianului de langa blocul meu, caci nu puteam sa ajung la interviu ca o curca plouata. Mi s-a terminat si cartela saptamanala de tren&autobuz asa ca am platit si pe aia 32 de dolari. Transportul e o cheltuiala importanta pentru mine, acum nu mai am nici un fel de “concession”.

Am ajuns in Martin Place mai devreme si m-am invartit pe acolo pana la 10 fara un sfert cand am urcat la etajul 19 pentru interviu. Acolo am asteptat vreo cinci minute pana au venit doua persoane cu care am intrat intr-o camera de interviuri. Am observat eu ca toti care treceau pe acolo erau foarte lejer imbracati, in blugi si tricou sau chiar in pantaloni scurti (desi afara turna cu galeata). Ca si ciudatenii, am vazut un tip cu parul “aranjat” ca al unui punker imbracat intr-un tricou roz dar ceea ce m-a socat a fost unul in blugi si in picioarele goale…Astia sunt nebuni!
Am aflat dupa aceea de la intervievatorii mei care si ei erau imbracati foarte lejer, ca vinerea este ziua in care toti din companie se imbraca cazual. M-am simtit cam prost in costumul meu si cu cravata…

Tipul si tipa cu care am sustinut interviul erau “de profil”, adica database administratori. Deci am avut un interviu tehnic, astia stiau ce sa intrebe, se vedea ca stiu meserie. Engleza mea a fost bunicica si am raspuns bine (zic eu) la intrebarile lor din SQL Server. Au fost si niste probleme in sensul ca le-am spus ca n-am utilizat MS Analysis Services pentru ca nu a fost nevoie in joburile precedente de a folosi aceasta tehnologie. Le-am spus ca stiu ce este, ca am fost chiar si la o prezentare la sediul Microsoft de aici in care s-au facut demonstratii cu privire la aceasta unealta de reporting/analyzing.
Inca un lucru negativ a fost ca la capitolul instumente de analiza si optimizare a performantelor am amintit numai de SQL Profiler (din MS SQL Server). Trebuia sa zic si de Performance Monitor care e inclus in sistemul de operare, am spus pana la urma ca stiu ce este insa am recunoscut ca nu prea l-am folosit, pentru scopurile mele a fost de ajuns SQL Profiler…

Am mai zis in acest jurnal ca nu pot sa spun la un interviu ca cunosc o anume unealta sau ca am lucrat cu o anumita tehnologie pentru ca in primul rand e o minciuna iar daca imi pun o intrebare mai de amanunt din acel lucru si nu o stiu, rezultatul interviului e clar “unsuccesful”. Si astia asa faceau, ma intrebau daca am folosit nu stiu ce si apoi daca raspunsul era afirmativ intrebau si ce faci in cazul in care……(adica intr-un exemplu/situatie practic).
Eu zic ca a fost un interviu bun, sa vedem acum ce zic si ei…Jobul desi e un contract pe trei luni, este excelent si profesional dar si financiar, fiind platit cu 60-70 AUD/ora deci in jur de 10.000 AUD/luna. Asta da salariu! Jobul acesta este cel mai banos job la care am aplicat si am fost la un interviu direct. Eh, nu-mi dau mie astia atatia bani din primul job acilea…Da’ si daca iau jobul asta cred ca ma duc si ma arunc imbracat in ocean, sa ma racoresc! 🙂 Si ca sa fie mai palpitant aleg un loc unde nu sunt plase antirechini, numai sa vad “o aripioara” ca il mananac…

Interviul a durat o ora, la 11 am iesit din sediul firmei respective si am luat un taxi pana acasa caci altfel n-aveam sanse sa ajung la lucru in timp util (la 12 incepeam programul). Dupa job (am terminat la ora 17) am plecat in oras sa mai casc ochii prin magazine. La 18.30 am intrat la film la “Charlie And The Chocolate Factory”, simteam nevoia de relaxare dupa stresul de la interviul de azi. Mi-a placut filmul asta, Johny Deep face un rol de exceptie…Filmul este o fantezie frumoasa despre o fabrica de ciocolata, excentricul proprietar al acesteia, si un baiat care castiga (cu greutate) un premiu care consta in a vizita acea fabrica. In film sunt faze comice in care razi cu pofta (vezi tipologiile celorlati castigatori ai premiului) dar si scene si situatii cam copilaroase. Pe ansamblu e un film bun, ii dau patru stele din cinci.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.