22 noiembrie 2005

JOOOOOOOOOOOOOOOB!

DATABASE ADMINISTRATOR!!!

Da….zi memorabila astazi. Dimineata am fost la AMES in Learnig Centre sa-mi verific emailul si sa mai citesc niste chestii de pe internet. Am plecat acasa pe la 13 dar si drum, in autobuz, am primit vestea. La 13.15 Nancy, agenta de la JKM, mi-a dat telefon sa-mi spuna ca a primit emailul cu “letter of appointment” adica propunerea de job de la Napoleon Cosmetics. Mi-a zis ca imi trimite si mie emailul…In zilele urmatoare urmeaza sa sa primesc prin posta “Employment Agrement” (contractul adica), “Copy of Employment Agrement” (asta ramane la mine), “Employee Details Form” si “Tax Declaration Form” pe care trebuie sa le completez si sa le trimit inapoi.

Nu m-am mai dus acasa, m-am oprit la agentia de joburi unde am asteptat sa-mi intre emailul mult asteptat…Pe la 14.30 a sosit, de acum am fost sigur de job. Gata, pot sa dau vestea…Am ajuns acasa, am luat jurnalul din zilele precedente si am scris repede ceea ce se afla la inceputul jurnalului din ziua asta, si am plecat in Kings Cross sa le pun pe internet.
Inainte de asta am trecut pe la restaurant sa-i dau sefului “one week notice” pentru ca asa trebuie, sa-l anunt cu o saptamana inainte ca plec. Mi-am luat si banii pentru saptamana trecuta, doar 288 de dolari, nu stiu cum mai puteam supravietui cu banii astia. Parerea mea este ca doar cu 15-16 ore pe zi pe saptamana, atat cat am avut in ultimele doua saptamani, era imposibil sa mai raman sa muncesc aici. Ce sa mai zica colegii mei care au 5-10 ore unii din ei…Pe langa faptul ca au mai angajat oameni “casual” adica temporar, au angajat si full time cu 8 ore pe zi, si de aceea celor “casual” ca mine le-au scazut numarul de ore de lucru. De aceea sfatuiesc pe cei care cauta un job temporar sa accepte “casual” doar in cazuri extreme, “part-time” ar fi cea mai buna solutie pentru ca macar te poti baza pe un numar de ore.

Oricum jobul asta la restaurant a fost vital pentru mine, mi-a furnizat “benzina” necesara cautarii unei slujbe in IT. Trei luni fara slujba si doua luni de munca ca “shop assistant” este rezonabil ca perioada de timp pentru a accede la slujba pentru care ai o calificare si o experienta in tara ta. Unii gasesc mai repede, altii mai tarziu, gasirea unei slujbe in Australia depinde de atat de multi factori incat nu se pot da “retete” rapide pentru a te angaja. Am scris depre acesti factori, nu ma mai repet.

Despre proaspatul job, ce pot sa zic? Din punct de vedere salarial este foarte bine, daca tin cont de faptul ca e prima slujba in IT in Australia. Am vazut si salarii mai mari (mult mai mari) dar si mai mici pentru acest tip de job. Eu sunt foarte multumit din punctul asta de vedere.
Napoleon Cosmetics este o firma puternica din industria cosmetica australiana (Australia’s first make-up concept brand and the only Australian-owned prestige make-up brand), avand peste 200 de puncte de desfacere (concept store sau department store) in Australia si Noua Zeelanda. Acum bradul se afla in plina expansiune in USA, aceasta dezvoltare fiind o investitie masiva, sustinuta doar prin resursele interne ale firmei.

Postul de DBA este un post nou creat, dezvoltarea firmei impunand necesitatea unui database administrator care sa se alature IT team-ului de acolo. Pe langa activitatile de administrare a bazelor de date (atat administrative tasks cat si development tasks) si a componentei de reporting, jobul meu cuprinde si activitati de administrare, intretinere si dezvoltare a aplicatiilor software din companie. Asta include inclusiv crearea de noi aplicatii, este excelent ca o sa pot sa-mi pun in valoare si sa-mi cultiv si calitatile de programator.

Mi-a placut ceea ce pare sa fie “the corporate culture” la Napoleon Cosmetics:
1. The customer is the celebrity.
2. Patience is a virtue.
3. Love what you do.
4. Maintain your vision.
5. Appreciate your staff.

Si inca ceva despre companie, este singura firma cosmetica din Australia care are propria “Make-up Academy” care opereaza national. Aici se pregatesc “make-up artists”, insusi CEO-ul companiei Mr. Napoleon Perdis fiind implicat in aceste cursuri.

“Using the senses to truly reflect the natural beauty that every woman possesses is part of the artistry that I aim to teach. It’s not about camouflage, but enhancement”-Napoleon Perdis.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.