24 noiembrie 2005

Azi m-am plimbat prin oras, am intrat prin magazine si am admirat decoratiunile de Craciun caci peste tot au aparut brazi, globuri, stelute, cerbi, Mos Craciuni…In Martin Place au pus un brad urias care e impodobit cu globuri de marimea unor mingi de footbal si care are la baza multe cutii de cadouri, mai mari sau mai mici. Dar cea care exceleaza la capitolul impodobit este Queen Victoria Building, este extraordinar de frumos si de stralucitor inauntru.

Ieri am primit un email de la IDP, agentia guvernamentala la care am aplicat (la care am adresat criteriile de selectie in scris). Am spus eu ca o sa ma cheme la interviu…Le-am raspuns ca le multumesc de invitatie dar am gasit un job saptamana asta. Si le-am urat succes in gasirea canditatului potrivit pentru jobul lor… 🙂 Chiar voiam sa ma duc la un interviu de genul asta (la institutie guvernamentala) sa vad si eu cum este macar, dar nu se poate, ei mi-au facut invitatia pentru joia viitoare, cand lucrez…

De la ultimul interviu (la Boomerang) n-am nici o veste, nici ei nu zic nimic dar nici pe mine nu ma mai intereseaza…O sa-l dau totusi telefon agentului sa-l intreb de feedback, e bine sa pastrez relatii bune cu toti agentii.
L-am sunat pe Gary, un agent de treaba de la Interpro, asta mi-a dat vreo doua telefoane luni si marti dimineata sa-mi spuna ca a trimis CV-ul meu pentru un job de DBA la Federal Reserve Bank of Australia. Sincer eu nu-mi aminteam sa fi aplicat la un job de DBA la vreo banca sau institutie financiara in ultima vreme. I-am spus ca am primit o oferta de job pe care am acceptat-o, dar ca ii multumesc pentru efortul depus si sper ca ma va retine in baza lor de date pentru o colaborare viitoare.

In ultimele doua luni, dupa fiecare aplicatie pe internet la vreun job, tipaream si anuntul respectiv pe care il aduceam acasa. De fiecare data cand ma suna un agent aveam anuntul in fatza (de cele mai multe ori eram acasa) si ii spuneam exact ceea ce voia el sa auda. Aceasta, coroborat cu o mai buna fluenta a englezei ma facea sa trec usor de “obstacolul” agent.

Azi am vazut o reclama frumoasa in statia de tren Kings Cross cand m-am dus la internet. Mi-a amintit de pisica mea….”You’re ready for a long time relationship? If yes, adopt a cat!”. O sa adopt, o sa adopt ca sunt “ready”. 😉

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.