25 noiembrie 2005

Am muncit azi la restaurant de la 12 la 19, cu pauza de o ora. Mai am si maine si…gata, s-a terminat cu jobul de la Costi’s Famous Fish Café.

Am primit saptamana asta Pagini Aurii. Astea se distribuie gratuit la toti locatarii, la intrarea in bloc este un mic “zid” contruit din “caramizi” de carti din astea. Cine vrea se autoserveste…De fapt sunt doua carti “Sydney Yellow Pages Directory 2006” amandoua avand 3144 de pagini. Prima contine domenii intre A-K iar a doua intre L-Z.

Ca informatie de divertisment, azi a avut loc prima casatorie (ilegala inca) intre doi barbati, aici in Australia. S-a intamplat in Sydney si a fost transmisa in direct la radio la 2Day FM. Casatoriile intre persoane de acelasi sex sunt recunoscute in unele tari dar nu si de Australia. Dar nu mai e mult, in special Sydney-ul este cunoscut ca fiind capitala mondiala a gay-lor. Pana acum n-am vazut barbati sarutandu-se sau tinandu-se de mana in public dar am vazut femei facand asta…Orasul este este tolerant (prea tolerant ar spune unii). Nu pot sa zic ca ii inteleg pe acesti oameni dar nici nu ii condamn. Liberatea este pentru toti, fiecare si-o poate execita atata timp cat nu aduce atingere libertatilor celorlati…Cu doua sute de ani in urma sclavia era o stare de fapt, acum o suta de ani negrii nu erau egali cu albii, azi “infieram” homosexualitatea. Societatea evolueaza, pesimistii pot spune ca nimic nu mai e cum a fost, insa asta e viata…Avem de ales in a le recunoaste niste drepturi si libertati pe care si asa le folosesc sau ai condamna si a perpetua neintelegerile.
Faptul ca eu am alte preferinte nu ma face mai destept si mai frumos, nu-mi acorda nici un grad de superioritate si nici un drept sa-i judec. E treaba lor ce fac, cu cine se culca si cu cine se casatoresc, atata timp cand nu afecteaza drepturile si libertatile comune. Iar daca privim problema din punct de vedere religios, polemica se amplifica, putem discuta la nesfarsit despre interpretarea Bibliei. Insa asa cum garantam liberatea de constiinta asa putem garanta si “liberatea de preferinta”. Cine ne da noua dreptul sa credem ca ceea ce facem noi e bine si ceea ce fac ei e rau?
Deci daca vrem armonie si intelegere intre noi, trebuie sa fim gata sa acceptam si lucruri care nu ne plac, sa facem unele compromisuri. E un pret mic pentru o libertate mare.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.