26 octombrie 2005

Azi am luat salariul pentru saptamana trecuta, nu ma asteptam ca pentru cele 26.5 ore sa primesc atatia bani. Am facut brut 542 dolari din care mi s-au oprit taxe 94 AUD, deci am luat in mana 448 AUD. De unde rezulta ca daca castigi mai putin, si taxele sunt mai mici existand o grila de impozitare graduala si nu o cota unica de impozitare asa ca in capitalista si super dezvoltata economic Romanie.

Dupa servici m-am dus in Learning Centre de la AMES unde am stat la internet pana pe la 8 seara. Am studiat ofertele celor doi mari furnizori de servicii de telefonie fixa (land line), Telstra si Optus. Telstra are abonamente (plans) mai ieftine, cuprinse intre 18.5 si 29.95 dolari pe luna, dar costuri per apel mai scumpe, adica intre 17.5 si 30 centi apelul local. Optus aplica strategia inversa adica pretul per apel este redus, intre 15-22 centi, cel mai ieftin abonament fiind de 35 dolari si cel mai scump de 39 dolari.
La apelurile internationale sau catre mobile Telstra are preturi bune iar sistemul este mai simplu decat la Optus care si-a ales 10 tari pentru care in functie de abonament se practica reduceri importante.
Ma mai gandesc, mai compar si dupa aceea aleg…

Tot pe internet am gasit un studiu recent despre salarii in Australia la adresa www.mycareer.com.au. Este bine de stiut cam ce salarii sunt pe piata pentru diverse profesii si variate specializari, si e bine ca sunt prezentate trei valori: minim, maxim si o medie. Pentru domeniul meu, Database Development and Administration, minimul este de $25.000, maximul de $197.600 iar media de $69.060, astea sunt valori anuale. E bine, e foarte bine.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.