28 septembrie 2005

Primii bani in Australia din munca mea! Sunt doar 580 dolari si 25 de centi pentru saptamana trecuta insa sunt bani “produsi” de mine aici si asta mi-a dat o mare satisfactie. Nu sunt bani din munca intelectuala ci din munca fizica si de aceea banii astia au o mare valoare pentru mine.
Sunt platit cu 17.4 AUD/ora in timpul saptamanii (luni-vineri), 21.41 AUD/ora sambata si 25.42 AUD/ora duminica. Din astea se scad taxele (inclusiv superannuation). Ce sa zic, jobul asta imi aduce cam 2000 dolari pe luna, cu astia se traieste modest, dar se traieste. Modest la standardele de aici nu la cele din Romania, caci aici imi pot plati chiria (920 dolari), mancarea (aprox. 500 dolari), energia electrica (max. 30 dolari), telefonul mobil (20 dolari), transportul public (130 dolari), spalatoria, produsele pt. igiena personala si ceva haine. Azi am muncit 10 ore si jumatate, am inceput la 11.30 si am terminat la 10.30 (cu o pauza de o jumatate de ora). Am stat dupa ora 18 pentru ca era aglomeratie si era nevoie sa stau. Insa nu sunt obligat, teoretic trebuie sa lucrez 5-6 ore pe zi. Asa cum am mai spus, jobul asta imi da combustibil pentru cautarea unei slujbe in IT, caci asta este tinta finala. Maine am liber asa ca o sa ma duc la internet sa aplic la joburi din domeniul meu.
In rest, bine ca sunt sanatos si pot sa fac si munca asta care sper sa fie cat mai temporara posibila. Cat de temporara o sa fie depinde doar de mine.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.