29 noiembrie 2005

Am primit ieri prin posta “Employment Agrement” adica contractul de munca, in doua exemplare. Am mai primit si o “Employee Details Form” in care printre altele a trebuit sa dau si contul de la banca caci salariul imi va fi virat in cont saptamanal. Am completat si o “Tax Declaration Form” in care a trebuit sa trec TFN-ul (Tax File Number) si alte detalii cerute de ATO (Australian Taxation Office).
Incep lucrul de la 1 decembrie, asa au zis ei ca e mai bine si eu am fost de acord. Programul de lucru va fi de luni pana vineri de la 8 la 17 cu o ora de lunch break. Pentru ore suplimentare pot alege sa-mi iau liber in alte zile sau sa primesc banii corespunzatori orelor lucrate in plus.
Am constatat cu placere ca pe langa salariul oferit (deci in plus) firma imi plateste si superannuation de 9% (fondul de pensii). Uneori acest fond este cuprins in package-ul oferit, am prieteni care-si platesc singuri superannuation.
Dupa fiecare 12 luni lucrate am dreptul la un concediu de patru saptamani, platit de firma. Mai am si cinci zile “sick days” pe an, asta inseamna ca pot lipsi cinci zile pe an in caz de boala dar trebuie sa aduc “certificate of unfitness from a qualified medical practitioner”.
Cat priveste salariul nu pot sa-l pun aici, nu este fair sa-l fac public…Insa pot spune ca sunt foarte multumit, incep acest job cu un salariu care creste cu o suma fixa, garantat la fiecare sase luni, timp de doi ani. Iar dupa doi ani se renegociaza. 🙂
Deocamdata am o perioada de “probation” de 120 de zile. La sfarsitul acestor patru luni (timp in care daca nu sunt multumiti de mine ma pot da afara fara a fi obligati sa precizeze motivul “for terminating”), ei trebuie sa-mi spuna daca am terminat aceasta perioada de proba cu bine (if you have completed your probation satisfactorily).

Din cate am inteles e un contract standard, asta e tipul de contract care se face pentru o “permanent position”. L-am semnat, mi-am pus initialele si am datat fiecare pagina, apoi l-am trimis prin posta cu plicul special primit pentru acest scop. Sa fie intr-un ceas bun!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.