30 august 2005

Mi-am revenit dupa ziua de ieri, nu sunt eu genul care “plange” o saptamana dupa un esec. Am mai spus, au fost momente mult mai tensionate in viata mea, intotdeauna cand am o situatie din asta nasoala, ma raportez la trecut si gasesc puterea sa merg mai departe. Pe de alta parte numai daca ma gandesc la motivele emigrarii realizez ca nu se pot face comparatii intre stresul pe care il resimt acum si senzatia de sufocare, de lipsa a sperantei pe care le aveam in Ro.

Azi am primit fail si de la interviul de ieri seara, trebuie sa recunosc ca a fost foarte rapid. Prefer astfel de raspunsuri “imediate” decat “sa ma fiarba” cateva zile. E clar iar am fost prea sincer cu ei, m-am deschis total si le-am zis “Look, I’m not a native english speaker, but for me is not a issue, I’m a fast learner”. Cu fraza asta care pentru mine inseamna sinceritate si arata ca am incredere in ei, ca nu-mi ascund slabiciunile, imi trantesc singur usa in nas. Degeaba le spun eu dupa aceea cat de “minunat” sunt din punct de vedere profesional, cata experienta si cate am facut eu in IT, ca deja opinia ca nu sunt bun e in mintea lor. Gata, ajunge, de acum inainte la nici un interviu nu scot un cuvintel despre slabiciunile mele, n-am nici o problema-cat de mica, sunt perfect!!!

La scoala nimic deosebit. Am fost azi in The Rocks sa vad cum avanseaza lucrarile la localul fast food unde cica trebuie sa lucrez. Tipii care lucrau acolo mi-au spus ca va fi gata in trei saptamani…Prea mult!

Ma tot gandesc de ce nu pot sa iau un job in IT. Interviuri am, de agenti trec, de ce ma blochez la angajator? Stiu ca sunt multe slujbe din domeniul meu pe piata, insa cred ca sunt si multi candidati. Eu daca as angaja pe cineva, cum as proceda? Sa zicem ca am doar cinci candidati pe post de DBA:
– un australian care are 6 luni-1 an experienta in baze de date si vorbeste engleza nativ
– un permanent residence cu experienta locala intre 6 luni-1 an care vorbeste engleza bine (intelege tot si isi exprima ideile facand foarte putine greseli gramaticale/de pronuntie)
– un permanent residence cu experienta bogata in tara lui dar fara cea locala si care vorbeste engleza bine
– unul ca mine care are o experienta bogata in baze de date dar nu are experienta locala si vorbeste engleza binisor (adica intelege si e capabil sa-si exprime ideile dar mai face uneori greseli gramaticale/de pronuntie)
– un emigrant de abia venit care ca si cel precedent are experienta indelungata in baze de date dar se exprima greu in engleza, trebuie sa te concentrezi ca sa intelegi ce vrea sa spuna

Pentru ca postul e de DBA, si administrare inseamna comunicare si responsabilitati importante (critice as putea spune), eu l-as angaja pe primul sau pe al doilea, pentru ca e mai usor sa ma inteleg cu ei si sa le transmit ce vreau de la ei. Plus ca acestia se obisnuiesc cu mediul de lucru din companie mai usor decat ultimii trei care n-au lucrat niciodata intr-o firma australiana. Poate ca l-as angaja si pe al treilea sau pe al patrulea, nu sunt sigur, trebuie sa ma impresioneze la interviu ca sa fac asta.

Daca e vreun roman care a venit aici in Australia si s-a angajat in IT ca database administrator, il rog sa-mi scrie la adresa australia@go.ro , sa-mi spuna si mie cum a facut, in cat timp a reusit lucrul asta. Poate ca incerc un lucru imposibil de realizat fara experienta australiana, poate ca e bine sa ma reprofilez in alta specializare din IT, sa lucrez altceva si apoi sa incerc sa ma angajez ca DBA.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.