30 octombrie 2005

Azi de dimineata am plecat la biserica. Am vrut sa fiu la 10.30 acolo insa nestiind ca ceasul s-a dat inainte cu o ora azi noapte (s-a trecut la ora de vara), am ajuns la 11.30 pe la sfarsitul slujbei…Din cate am inteles si in Romania s-a schimbat ora, ei au dat ceasul cu ora in urma, deci acum decalajul este de 9 ore.

Am fost la catedrala St. Andrew de langa Town Hall, in CBD. Asta e o biserica Anglicana, pana acum n-am mai fost la ei. Ajungand la sfarsit, n-am prea mai prins mare lucru din slujba. Treaba cu datul orei inainte am aflat-o mai tarziu, in prima faza eram mirat ca nu respecta programul pe care mi l-au dat la intrarea in catedrala. La zece minute dupa ce am intrat, preotul a terminat si a invitat enoriasii la o gustare (niste prajituri erau aranjate frumos pe mese in spatele altarului).
Eu m-am asezat pe o banca mai in spate si asteptam sa inceapa slujba conform programului tiparit pe care il primisem. Dupa vreo cinci minute vine un tip la mine, ma saluta, si ma intreaba ce-i cu mine acolo. I-am spus ca astept sa inceapa slujba…Tipul mi-a zis de schimbarea orei, apoi am facut cunostinta si am stat de vorba acolo, in biserica, cam o ora. El este american, e aici la studii (teologie) si in decembrie va pleca inapoi in Chicago, orasul lui natal, unde va fi pastor Anglican. Sta de cinci ani in Sydney impreuna cu sotia lui care e profesoara de engleza. Mi-a spus ca are o cumnata din Romania si ca a fost in Ro, la Oradea. Uite d-le ce mica e lumea!

I-am povestit si eu despre mine, despre munca mea, despre situatia mea aici in Australia. Am vorbit despre multe lucruri si poate ca mai discutam vreo ora daca nu il astepta sotia ca sa o ia nu stiu de unde. A ramas sa ne intalnim saptamana viitoare la biserica sa mai vorbim.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.