31 august 2005

Azi am discutat cu profa’ situatia mea, si-a dat si ea seama ca ma duc la prea multe interviuri si nu se intampla nimic. Cica ea n-a mai auzit de cineva care sa aiba trei interviuri intr-o zi…
Ce-mi recomanda profesoara: sa iau un job part-time dupa-amiaza iar dimineata sa vin la cursuri. Mai sunt trei saptamani si se va termina acest curs de la AMES insa dupa aceea mi-a recomandat niste cursuri de engleza la TAFE, cursuri in care se imbina “advanced English language skills with some specialist modules” adica cursuri de engleza avansata si niste cursuri de specialitate (IT basic). Cursurile astea sunt gratuite prin Centerlink daca nu ai job si foarte ieftine daca ai un job dar nu in domeniul tau si ai de mai putin de doi ani rezidenta permanenta.

Dupa doua luni de cand am inceput cautarea de job, statistica aplicarilor si a interviurilor se prezinta asftfel:
-joburi la care am aplicat: 198
-interviuri cu agenti: 11
-interviuri cu clienti: 13

Este timpul sa iau niste decizii. De maine opresc cautarea de joburi in IT, cel putin nu mai caut la intensitatea de pana acum. Am sa mai aplic doar la joburi in IT la care consider ca am sanse sa le iau, nu mai vreau sa ma duc la interviuri cu joburi pe care e clar ca nu le pot lua (companii puternice, responsabilitati critice/importante). Au trecut fix doua luni de cautat job, am lungit cat s-a putut planul A (cautarea de job in IT) insa nu mai merge asa, imi trebuiesc bani sa-mi platesc traiul aici.

De azi a intrat in functiune planul B. Dupa cursuri am plecat in centru si am aplicat la patru restaurante McDonald’s, doua Hungry Jack’s si un KFC. Am intrat in fiecare din ele si am intrebat daca au joburi disponibile. Cei de la McDonald’s mi-au dat sa completez “application form”, la Hungry Jack’s am lasat CV-uri iar la KFC doar am completat o cerere de angajare. La toti am scris/le-am spus ca sunt disponibil zilnic de la 14-22 iar in weekend toata ziua.

Dupa ce voi avea asigurat un job (si pe cel de la Costi’s Fish nu-l pot numi “sigur” pentru ca dureaza prea mult pana o sa lucrez efectiv), o sa-mi pastrez dimineata pentru engleza si pentru aplicat/interviuri la joburi din IT.

Asta e, ma adaptez situatiei daca vreau sa ma integrez aici si categoric ca vreau, asta nu e subiect de negociat.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.