5 septembrie 2005

Am vazut o Dacie azi!!! De fapt era un Renault 12 dar arata exact ca o Dacie din aia veche, cand am vazut-o am crezut ca am vedenii…Era condusa de un mosulica si se vedea ca e o masina veche insa bine intretinuta. Aici am vazut si o gramada de “broscute” din alea vechi, foarte frumos vopsite, lustruite si nichelate. Sunt oameni care iubesc masinile lor si care pot sa conduca o “vechitura” din asta toata viata…
Apropo de masini, am vazut pe aici ca a aparut un nou model de Ford, se numeste “Territory” si e o frumusete de masina. Este un SUV 4X4 (sport utility vehicle), nici prea mare dar nici prea mic, se aseamana la dimensiuni si forme cu Volvo XC90 (asta e masina mea preferata). Imi place ca nu e asa de mare cat un VW Tuareg sau un BMW X5 si arata mai agresiv ca un Volvo XC90. Ford Territory are forme fluide, simple, la o masina simplitate+functionalitate+calitate=frumusete.

Dupa pauza de la scoala, am iesit toata clasa impreuna cu profa’ la un restaurant din apropiere, unde am mancat impreuna. Mi-am luat si eu o o portie de cartofi prajiti cu pui la 7.50 dolari, insa de baut n-am vrut nimic. Chelnerita zice, va aduc un pahar de apa, eu zic OK, am crezut ca e gratis. Da’ de unde, m-a taxat cu 40 de centi pentru paharul ala cu apa, cei drept rece. Eh, ce mi-e si cu 40 de centi si fara, nu-i asta problema, insa trebuia sa-mi spuna ca se plateste si apa aici. Tin minte ca in Ro daca ceri un pahar cu apa (de la canal) la un restaurant nu ti se cer bani. Aici astia castiga din orice…

Am fost martor la o faza azi in autobuz cand am plecat acasa: dupa ce autobuzul a oprit in statie, pe la usa din mijloc (de fapt ultima caci aici nu exista trei usi la autobuz) au urcat trei turisti nemti. Dupa ce toti ceilalti urcasera prin fata, soferul nu pleca, statea si nu zicea nimic! La un moment dat s-a intors si le-a spus celor trei care au urcat pe ultima usa sa vina in fata. A trebuit sa zica de trei ori, am crezut ca o sa-i ia la bataie. Astia, doi tipi si o tipa cu rucsace in spate, erau saracii inocenti, si-au scos cartelele si le-au aratat…Soferul le-a aratat usa din fata si le tot indica sa le bage in aparat, astia nu intelegeau…Pana la urma un nene mai in varsta le-a aratat cum se procedeaza, si i-a spus soferului ca sunt straini, ca n-au intrat intentionat prin spate. I-a mai spus ca “asa e la ei in Europa, se intra pe toate partile in autobuz”. Mi-a placut raspunsul soferului, tipic pentru un australian : “This is not Europe”.

Maine dimineata la 10 am un interviu pentru un post de programator VB, in anunt se spunea “VB6 or VB.NET”. Se mai cerea si ASP si web programming, dar astea nu erau obligatorii.
Dupa-amiaza ma duc la Costi’s Seafood caci m-a chemat bossul sa discutam. Ce bine, poate imi spune cand incepem trainingul si cand incepem munca caci vreau sa intru “in productie”. Azi mi-am listat dupa internet tot ce se poate despre prepararea cafelei (espresso, cappucino), despre “types of espresso machines”. Aveam eu idee, de fapt stiu cum functioneaza astea, dar trebuia sa invat terminologia in engleza.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.