6 octombrie 2005

Zi libera azi, dimineata am fost la agentia de joburi sa mai aplic. Sincer in afara de faptul ca-mi pune la dispozitie internet, imprimanta, telefon si fax, nu stiu cu ce ma mai ajuta agentia asta. Nu sunt nerecunoscator, stiu ca e un mare ajutor si asta, insa ma asteptam la mai mult. Sunt o gramanda de oameni acolo care cam taie frunza la caini toata ziua…Tipa care e in camera cu PC-urile ori sta pe internet ori vorbeste la telefonul fix cu prietenul sau prietenele sale. Din cand in cand “se trezeste” si intreaba “toti v-ati semnat?” (ca trebuie sa ne semnam intr-un registru acolo).
Mie imi convine ca “ma lasa in pace” si-mi pot vedea de cautarea mea de joburi, insa sunt oameni care trebuiesc ajutati, care au un CV extraordinar de prost facut (am vazut cateva “catastrofe” fara sa vreau) si care stau acolo total dezorientati, cand vorbesc la telefon cu agentii sau angajatorii spun niste tampenii…Poate ca asa eram si eu la inceput, pe mine macar m-a ajutat “NSW Adult Migration English Services”, scoala asta e mult mai buna decat orice agentie de joburi.

Apropos de AMES (Quality Language & Literacy Services), am primit azi prin posta un certificat de la ei. Asta e o diploma care atesta ca am urmat si am promovat cursul de “Orientare pentru angajare in Australia” si am obtinut Certificatul IV in limba Engleza scrisa si vorbita pentru cautare de job. Pe diploma aia scrie:

Statement of Attainment

This is to certify that

Gabriel Neagu

Has been assessed as having fulfilled
the following requirements

Orientation to Employment in Australia

In partial completion of the following qualification
Certificate IV in Spoken and Written English – Jobseeking
90991 NSW

This qualification certified herein is recognised within the Australian Qualification Framework

Da…e o diploma foarte frumoasa, sunt mandru de ea (ca o merit). Eram si mai mandru daca aveam un job in IT, lucrul asta facea cat zece diplome…Nici o problema va veni si jobul IT, niciodata nu m-am indoit de asta.

O sa adaug in CV-ul meu si “Certificate IV in Spoken and Written English, NSW AMES”, macar acum am o pregatire formala care atesta ca stiu indeajuns de bine engleza.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.