6 septembrie 2005

M-am prezentat bine la interviu, chiar nu mai fusesem de mult la unul. Asta a fost un interviu cu agentul, compania este una foarte cunoscuta pe aici (necunoscuta mie) in domeniul “Financial Services Company”. Agentul mi-a prezentat si “salary package” il prezint si eu aici pentru a va face o idee din ce consta:
Base Salary: $40.000
Performance Bonus (20%): $8.000
Super (10%):$4.800
Operational profit bonus:$1.500
Total package:$54.300

Cam asa arata un pachet salarial la o companie privata din Australia: salariul de baza, bonus pentru performanta (daca te implici si demonstrezi ca esti bun), superannuation (fond privat de pensii) platit de firma si bonus daca firma are profit.
Pentru un programator este destul de slabut, asta e printre cele mai scazute din cate am vazut publicate pe siteurile de joburi.
Asa arata pachetul salarial pentru un DBA la aceiasi companie:
Base Salary: $70.000
Performance Bonus (20%): $14.000
Super (10%):$8.400
Operational profit bonus:$5.000
Total package:$97.400
E ceva diferenta nu-i asa? De fapt e aproape dublu…

Nu caut sa gasesc motive pentru ca n-am gasit de lucru in IT pana acum, si nu vreau sa fiu rautacios sau sa jignesc pe unele persoane de aici sau din Ro care mi-au dat exemple de oameni care au gasit usor de lucru in programare (uneori facandu-ma sa ma simt prost prin modul in care au spus-o…). Si nici nu vreau sa “glorific” cumva meseria mea, sa o situez deasupra altor specializari din IT. Insa trebuie spus ca “DBA is not Programmer”, si cei care lucreaza in IT stiu acest lucru. Nu oi fi eu cel mai bun database admin din lume, insa in asta am lucrat pana acum, asta imi place sa fac, si vreau sa-mi fac o cariera in acest domeniu. Nu ca nu mi-ar place programarea dar…it’s not my style.
Si da, am o stricta specializare in SQL Server (administering/developing/analysing), din pacate nu stiu si un limbaj de programare (altul decat vechiul VB6) cu care sa aplic la joburi de programmer. Shame on me, that’s the situation…

Agentul mi-a spus ca trimite CV-ul meu angajatorului si pentru programmer si pentru DBA. Nu-mi fac prea mari sperante pentru ca in ambele anunturi se specifica clar “excellent written and verbal communication skills”.

Apropos de cuvintele in engleza pe care le scriu in jurnalul meu si nu le mai traduc, unele cuvinte imi vin mai natural in engleza, reprezinta mai bine ceea ce vreau sa exprim. O sa fie mai multe, sper sa nu fiu nevoit sa tin jurnalul asta pana o sa-l scriu total in engleza…

La ora 16 am fost la restaurantul la care teoretic sunt angajat. Managerul ne-a facut cunostinta cu patronul, Steve Costi. Tipul are o afacere prospera cu peste, caracatite, moluste, crabi, scoici si alte vietati marine. Firma lui are nu stiu cate magazine in Sydney, dar asta va fi primul restaurant cu specific “seafood” din ceea ce se vrea un lant de restaurante in toata Australia. E ambitios tipul, ideea e foarte buna…Ne-a povestit cum a inceput el, ca “kichen hand” la un restaurant, si cum se scoala acum la 4 dimineata si munceste pana la 6-7 seara. Dar munceste atat de mult pentru ca ii face placere ceea ce face, caci pentru el nu e o munca, e pasiune…Uite ca mai exista oameni care gandesc ca mine, mi-a placut tipul. Saptamana viitoare vom face training o zi sau doua in St. Leonards la sediul companiei, iar peste doua saptamani va fi deschiderea restaurantului. Dar inainte de asta, cu o zi-doua inainte, ne putem chema toti prietenii sa manance gratis acolo. Astea o sa fie niste zile de test, ca sa ne intram in mana. Apoi va fi marea deschidere, vor fi invitate oficialitati si media, va canta o orchestra de jazz, se va face publicitate prin mass-media.

Ce sa zic, desi mi se pare “mult pana departe” si trebuie sa imprumut niste bani ca sa-mi platesc chiria pe inca doua saptamani, de abia astept sa incep munca aici. In mod sigur ca o sa-mi placa sa intampin clientii (cu un zambet “a la Iliescu”), sa-i conduc la masa si sa le iau comanda.
“Two big lobsters, a fried fish with boiled rice and plenty of oyster souce, please”.
“It’s Coooooooooming!” 🙂

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.