7 august 2005

O duminica linistita, in care cea mai mare parte a timpului am petrecut-o la internet in Kings Cross. De la ora 13 pana pe la 18 am stat la internet cafe-ul meu favorit si am citit, scris sau am discutat cu ai mei pe messenger.
Am mai scris putin si pe forumul emigrare.info care este dupa parerea mea punctul central de unde se pleaca in “aventura” asta numita emigrare. Acolo gasesti intrebari la aproape toate raspunsurile legate de emigrare, si daca nu, poti intreba iar o mana de oameni dedicati si altruisti iti raspund. Cred ca este cel mai democratic forum pe care am intrat vreodata, mai sunt uneori mici focuri de paie dar se sting repede pentru ca cei care scriu acolo sunt persoane inteligente care inteleg ca pentru a fi respectat trebuie mai intai tu sa respecti. Deci folositi cu incredere acel forum si chiar daca nu aveti de gand sa emigrati, tot o sa aveti ceva de castigat citind din acele subiecte, unele foarte interesante din care ai ce invata. S-a nascut o adevarata comunitate acolo, care discuta despre cele mai diverse lucruri, de la problemele de emigrare, animale periculoase de pe aici, cresterea copiilor, pana la ce masina sa-ti cumperi sau cum e cu condusul in Australia. Deci adresa este www.emigrare.info

Inainte de a pleca acasa am trecut pe la supermarket si mi-am facut cumparaturi. Am luat paine (1.87 dolari la 650 gr., feliata/multigrain), cartofi (Colibaby 2.98 dolari la 1.5 kg), spaghete (1.48 dolari 500 gr), oua (3.56 dolari 12 buc.), branza topita (1.99 dolari 8 cuburi), schweppes (0.99 dolari sticla la 1.25 l), trei cutii de “nodle” adica taitei cu 82 centi cutia, doua cutii de ton (1 dolar 95 gr) si un kilogram de copanele si aripi de pui la cuptor (cu 5.47 dolari).
Taiteii aia, ii prepari punand peste ei jumatate de litru de apa fierbite si acoperind pentru 5-7 minute. Au tot ce le trebuie, porumb, mazare, si praf de pui sau de vita. Iese o supita foarte buna, este echivalentul supelor Knorr de la noi. Cica totul e natural, nu contin conservanti sau coloranti, dar asa scrie pe toate aici, nu pot fi sigur de asta.
Copanelele si aripile marinate la cuptor sunt tare bune, am mancat asta seara cam un sfert din ele, maine o sa le termin ca sunt foarte gustoase. Azi le-am mancat asa, fara garnitura, doar cu paine, dar maine o sa-mi fierb si niste cartofi.
Ton am mai luat ca era tot la reducere cu un dolar cutia. Am luat “spicy chili” ca am mai mancat din astea cu spaghete si mi-au placut foarte mult.

Seara mi-am refacut CV-ul, are trei pagini acum si recunosc ca arata mai profesional. Saptamana viitoare trebuie sa trag tare, oricum de miercuri incep sa caut si ceva part-time ca “entry data” sau lucrator la supermarket. De ce de miercuri, pentru ca de miercuri mai am exact doua saptamani in care mai pot sta in apartament…
Nu sunt dezamagit, o sa vina si jobul ala in IT mai devreme sau mai tarziu. Ce mai conteaza cateva luni cand am o viata frumoasa in fata?

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.