7 octombrie 2005

Slab, slab de tot cu joburile din IT in perioada asta. Nu stiu ce naiba se intampla, de abia gasesc 2-3 anunturi la care sa aplic. Si alea “system administrator” sau “level 3 support”, ca DBA sunt rare de tot. Azi am gasit un anunt pe seek.com care m-a dat pe spate prin cerintele sale “minimale”:

IT Support Engineer

This is your chance to join one the world’s leading engineering companies specialising in sonar applications and related technology for hydrographic surveying and oceanographic research.
The successful applicant will have programming/technical experience in the following:

Linux
Unix
Windows 9x & XP
Windows NT Server 4.0
Windows 2000/2003 Server
Novell Netware
Microsoft Office suite
Microsoft Exchange 5.5/2000/2003
Microsoft SQL Server 7.0
Oracle
Lotus Notes
Apache
Squid
Firewalls
TCP IP
FTP/NFS
BIND/DNS
Amanda Backups
VPN
VNC/RDP/PCAnywhere

.NET
C/C++
Java
Visual Basic
HTML/DHTML
Java Scripting
PHP
Unix shell scripting
SQL

If this is you – don’t hesitate

Da, da, nu voi ezita sa spun ca sunteti niste idioti (scuzat sa-mi fie limbajul). In mod sigur acest anunt original este conceput de vreun agent/agenta care habar n-are ce inseamna IT. Cel putin la limbaje de programare le-a pus pe toate, asa…pentru siguranta. Ah, ar trebui sa le raspund si sa le atrag atentia respectos ca la sisteme de operare au uitat MacOS (de la Mac) si vechiul MS DOS a lu’ Bill, iar din bazele de date cum au putut ei sa ignore DB2 !?
Frumusetea anuntului este ca se cere EXPERIENTA pentru toate astea, eu zic ca daca angajeaza 4-5 persoane strang toata experienta aia…
Mare ti-e gradina Doamne…

Azi s-a trezit din somn si tipa din sala calculatoarelor de la agentia de joburi si m-a intrebat cum merge cu cautarea de job. I-am zis ca am avut destule interviuri dar nu prind un job in domeniul meu…Mi-a replicat ca trebuie sa aplic si la joburi necalificate (si cu ce usurinta a spus-o, mi-am dat seama ca nu-i pasa…) adica in restaurante sau cafenele (mi-a dat exemplu McDonald, Gloria Jeans Café, Starbucks). Cica sa-mi croiesc CV-ul dupa anuntul de joburi. Eu fac asta de cand am venit aici, iar la McDonald, KFC, Hungry Jacks, Gloria Jeans Café, Woolworts, Coles, am aplicat insa nici nu m-au bagat in seama…Cum naiba se angajeaza indienii aia la Woolworths ca e plin de ei p’acolo?
M-am aratat foarte interesat de sfaturile ei pretioase si i-am multumit incredintand-o ca negresit o sa aplic la MCDonald si la alte joburi necalificate.

Azi am stat la servici doar cinci ore, sefu’ cica sa ma duc sa ma odihnesc ca am muncit prea mult saptamana asta (25 de ore pana acum) si ca maine si poimaine am program de 10 ore. OK, no problem.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.